Ampliació i Reforma de l’Hospital Josep Trueta

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Concurs
Promotor: Infraestructures de la Generalitat de Catalunya
Localitat: Girona
Any projecte: 2017
Superfície total construïda: 3.070,00 m²
Altres tècnics:

  • UTE amb Getinsa-euroestudios TPF Ingeniería
Descripció

Reforma i ampliació del Bloc quirúrgic i centre ICO de l’Hospital Josep Trueta, a Girona.

L’ampliació és proposa amb un volum mimètic i contundent, de presencia proporcionada a l’edifici general preexistent. Aquest nou volum adopta un tractament tectònic amb la mateixa textura de l’edifici actual evitant un possible contrast d’un element nou que per les seves petites dimensions en contrast amb l’edifici general li permeti conviure a petita escala.

A la façana Est, unes lamel·les de doble alçada en el pla de façana de les plantes 1 i 2 amaguen les passeres d’evacuació d’incendis, proposant un cop més, un pla a escala proporcionada a la volumetria que defineix l’ampliació.

Una planta a nivell de la planta 0 actual de l’edifici general, lleugera i reculada de les façanes, recull els usos de l’ampliació de l’ICO i actua com a coixí “transparent” entre la contundència del nou volum  de les plantes 1 i 2 i el sostre de l’actual edifici de l’ICO.

Es proposa una estructura d’encavallades i bigues Vierendeel metàl·liques recolzades en un tren de pilars de formigó fonamentats en el sòl del pati de separació de l’ICO i de l’edifici principal i dues pilastres de formigó en la façana Est evitant afectar l’estructura actual de l’edifici.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar