Arrabassada School | Tarragona

Technical data

Intervention level: Competition
Client: Department of Education, Generalitat de Catalunya
Location: Tarragona
Project year: 2015
Total built: 3,549.00 m²
Budget: PEM: 3,601,200 €

Description

The creation of the new Arrabassada School in Terrassa starts from the analysis and interrelation between the location and the requirements of the Education Department, adapting them to a difficult topography and accessibility. The project proposes the following premises:

– The strategic choice of the representative level to locate the main volume of the building, with the intention of offering a wide visual field, a sunning to the dependencies of the school and free up the maximum the free space to incorporate the recreational areas.

– Accessibility from the Mercè Rodoreda Street bearing in mind that the streets will be newly created according to the General Plan.

– The accessibility to the same level of the INFANTIL area and its positioning in the lower part of the lot obtaining a direct access with the Mercè Rodoreda Street.

– Accessibility at the same level of the PRIMARY area by positioning at this level the common spaces and administrative control.

The ground floor facades are configured as modules with glazed ceramic finishes and local stone, and the vertical solar protections of the openings will be constructed with aluminum vertical orientable sliding panels.
Plane roofs with a stone-like finished and sloping, light-finished roofs are proposed in the skylights.
 

We use cookies to improve our services. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. More information here

The cookie options on this website are configured to "allow cookies" to offer you a better browsing experience. If you continue to use this website without changing your options or click "OK" you will be consenting to the cookies on this site.

Close