Carballo House

Technical data

Intervention level: Scheme Design, Detail Design and Site Supervision.
Client: Generoso Carballo
Location: Barcelona
Project year: 2006
Total built: 276 m²
Budget: 217.847,52 €
Construction company: GECAI
Other technical:

  • Collaboration with *
  • Andrés Miranda, technical architect.
  • Luis Alfredo Rodriguez, engineer. Structure consultancy.
Description

The project organizes the program of a detached house on a plot of land located in the town hall of Cabrera de Mar – Mas Terrillo Urbanization.

It is a solar of rectangular proportions in which the house is located under the indications of the particular ordinance that governs the urbanization, the natural directionality of the particular sun and the visual claim of the Mediterranean Sea (from the first floor).

The strict configuration of the plant, which since the particular ordinance is organized in the L form, is attenuated volumetrically when opting for the option ‘slope of the roof parallel to the dividing wall’.

The back of the lot, which enjoys a favorable sun, is intended for a garden area that incorporates the pool, located next to the porch of the house. In turn, this is established as a link between the living room and the pool-garden.

The studio-library is visually linked to the ground floor and connected to the outdoor access area.
It is intended that the road access is to some extent natural so that the space intended for garage is located close to the road, as indicated by the urbanization ordinance.

We use cookies to improve our services. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. More information here

The cookie options on this website are configured to "allow cookies" to offer you a better browsing experience. If you continue to use this website without changing your options or click "OK" you will be consenting to the cookies on this site.

Close