CEM La Sagrera

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Finalistes Concurs
Promotor: Infraestructures de la Generalitat de Catalunya
Localitat: Barcelona
Any projecte: 2019
Superfície total construïda: 2.950 m²
Pressupost: 3.985.200,76 €
Altres tècnics:

  • UTE amb RFArq Arquitectos

  • Visualitzacions 3D: SBDA infographics

Descripció

La proposta d’implantació concentra l’edifici de planta baixa i pis a la zona triangular nord del solar trapezoïdal, alliberant una àrea de perímetre rectangular al sud de la parcel·la on es disposen les piscines i pistes de pàdel.

Aquesta disposició de l’edifici respon a varis condicionants: geometría regular, bona orientació solar, voluntat de dialogar amb els edificis veïns i donar valor al futur carrer peatonal generant l’accés per el vèrtex nord del solar.

L’accés a l’equipament es fa per la cantonada creant un espai plaça, de connexió amb el poliesportiu Camp de Ferro. El vestíbul d’accés s’obre proporcionant immediatament vistes a l’espai de les piscines i pistes de pàdel, que també estan a nivell de carrer i per tant no generen barreres arquitectòniques amb el barri on s’insereix i relaciona.

La proposta integra l’edifici i la parcel·la en una intervenció global, fent que la materialitat de la façana s’estengui pel perímetre generant el propi tancament de la parcel·la. La gelosia de peces ceràmiques projectada texturitza de forma variable la pell de l’edifici i dialoga amb l’equipament veí, i també constitueix un tancament de la parcel·la durable actuant com a filtre que dóna permeabilitat amb el carrer i els espais verds de l’entorn.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar