Centre d’Atenció Primària Gorg

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Projecte Bàsic, Executiu i Direcció d’Obra
Promotor: Infraestructures de la Generalitat de Catalunya
Localitat: Badalona, Barcelona
Any projecte: Maig 2019
Any Projecte d’Execució: Maig 2019
Període de construcció: Febrer 2019
Superfície total construïda: 1.762 m²
Premis: Concurs, 1r premi
Altres tècnics:

  • UTE amb RFArq Arquitectos.
Descripció

UBICACIÓ

El Centre d’Atenció Primària Gorg se situa en l’extrem i terminació d’una poma d’habitatges situada en un entorn urbà en procés de transformació. Aquesta localització de l’edifici és estratègica ja que la façana principal se situa en l’inici de la futura “Rambla Gorg”. 

VOLUMETRIA I ORGANITZACIÓ

El volum proposat dóna forma a un equipament sanitari compacte i funcional. La formalització d’aquesta volumetria parteix de l’ocupació total de la parcel·la, i per a introduir la llum i l’assolellament a l’interior de l’edifici, es buida el volum ampliant la geometria del pati interior de poma. 

L’edifici està articulat al voltant d’un vestíbul vinculat a l’espai exterior des del qual s’organitzen els espais i els fluxos en totes les plantes. Aquesta posició permet captar el màxim de llum i permeabilitat visual als accessos des de l’exterior.

La planta baixa queda definida per la seva connexió amb l’espai públic albergant l’accés general des del passeig central de transeünts i proposant una altra connexió directa sobre el carrer Antoni Borí. 

L’esquema funcional proposat es basa en la distribució i diferenciació funcional per plantes, de manera que el públic no accedeix a la planta superior d’ús exclusiu del personal del centre. D’aquesta manera es jerarquitza el programa i es facilita l’accés a tots els espais, no només per a usuaris externs i ocasionals, sinó també per al personal del centre. 

FAÇANA

La composició de la façana és homogènia i rítmica, amb lleugeres modificacions del ritme dels elements de façana en relació amb els tipus d’espai interior, la qual cosa permet una bona adaptació a l’entorn. Les làmines verticals que la conformen aconsegueixen, a través de la seva geometria una protecció òptima enfront del assolellament.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar