Centre d´Atenció Primària La Llagosta de Barcelona

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Projecte bàsic, Projecte d’execució i Direcció d’obra
Promotor: Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU
Localitat: La Llagosta, Barcelona
Any concurs: 2020
Any projecte: 2023
Període de construcció: 2024
Superfície total construïda: 1.841,45 m²
Pressupost: 3.970.183,12 € (IVA no inclòs)
Empresa constructora:
Altres tècnics:

  • UTE con RFarq Arquitectos.
  • STATIC, consultoría de Estructuras.
  • JG INGENIEROS, consultoria de Instalaciones.
  • AT3, Arquitectura Técnica.

Publicacions:

Premis: Concurso, 1er premio

Descripció

El nou Centre d’Atenció Primària de la Llagosta es troba en una parcel·la rectangular de 860 m² a l’Avinguda 11 de setembre, a l’àrea residencial més densa del municipi, a prop de la plaça de l’Ajuntament.

L’edifici, un prisma aïllat de base rectangular, ocupa tota la parcel·la i compta amb un pati enjardinat a dins que organitza la distribució del programa i els fluxos de circulació. El disseny volumètric inclou més altura a l’avinguda principal (PB+2) i un nivell menys al carrer posterior (PB+1), cosa que millora la relació amb l’entorn i ofereix vistes de la coberta enjardinada.

L’entrada principal, ubicada a la cantonada de l’avinguda amb la plaça, és transparent i accessible, connectant el vestíbul amb l’espai públic. Des del taulell de recepció es distribueix informació visualment i es fomenta lactivitat física amb una escala oberta.

Les plantes baixa i primera tenen el programa d’accés públic, mentre que la segona és d’accés restringit. La planta baixa inclou una zona datenció no programada amb accés directe al carrer per a situacions excepcionals com el Covid19. En aquesta planta se situa també l’àrea de pediatria, la zona d’espera de la qual es pot obrir al pati en època de bonança climàtica.

Sostenibilitat

L’edifici compta amb una estructura de fusta laminada i façanes de panells de fusta tipus sandvitx amb protecció solar passiva. S’han implementat solucions sostenibles per reduir el consum energètic, com ara la distribució del programa al voltant del pati central per optimitzar els recorreguts i la ventilació creuada de tots els espais. Els materials s’han seleccionat per la durabilitat i el baix manteniment.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar