Clinical Simulation Center of Vall d’Hebron Hospital

Technical data

Intervention level: Scheme Design, Detail Design and Site Supervision
Client: Infraestructures de la Generalitat de Catalunya
Location: Barcelona
Project year: 02/2017
Total built: 1.500 m²
Budget: 1.272.878,35 €

Description

The project is based on the fifth floor intervention of the Traumatology building of the Vall d’Hebrón Hospital, placing in two of its three areas the new Center for Clinical Simulations. In the center of the floor plant there is a core of elevators and main staircase, and is in the hall area where the people flows to the different areas, distributed according to the kind of activity that they are going to realize.

In this central area is located the reception and hall of the new simulation area, providing a meeting room and common activities, services, warehouses, and administrative offices.  

The South area will be used for teaching, where the lecture hall / seminars, the low technology and the cardiopulmonary revival area will be distributed, while in the West area, which will have access control, it will be destined to the simulation area itself and will house the operating rooms and high technology spaces.

We use cookies to improve our services. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. More information here

The cookie options on this website are configured to "allow cookies" to offer you a better browsing experience. If you continue to use this website without changing your options or click "OK" you will be consenting to the cookies on this site.

Close