EADA Building in Barcelona

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.
Technical data

Intervention level: Integral Rehabilitation, Preliminary Draft, Scheme Design, Detail Design, Site Supervision
Client: EADA Private Foundation
Location: c/ Aragón 194-206 corner with c/Muntaner, 08011 Barcelona, Barcelona
Project year: 2014 – 2016
Construction period: 2016 – 2018
Total built: 3.947,92 m², bellow ground 591,48 m², above grade 3.356,44 m²
Budget (PEC): 3.468.000 €
Construction company: COPCISA
Other technical:

  • AT3 Oller-Peña. Arquitectos Técnicos.
  • MASALA Consultors. Estructuras.
  • JG Ingeniería.
  • 3D Visualizations: Graph
  • Corporate image and signage: DreiBlau
Description

The initial assignment of the project arises from the need to reform the image and accessibility of the existing school.

Initially the action fronts were two: The first, the reform of the hall of access and the second one the study of improvement of the façade and the current distribution.

During the school’s distribution improvement study, it was detected that the conditions and the image of the building did not correspond to the image that the school projected locally and internationally, so we decided to create a plan for Global action by phases to fully reform the building.

The plot is located on a consolidated urban floor and has a trapezoidal shape with rectangular and outstretched proportions.

The existing building is PB + 8 with a mezzanine connected to the Ground Floor and two basements.
The main facades are oriented to the Northwest and the West while the south facing facade is considered as a part of the middle.

The final project organizes the different uses of the building in a more rational way, based on the functionality, and in turn improve the location and the users routes. With this intention the uses have been divided as follows:

Underground Plant-2: Support services
Underground Plant-1: Magna Room
PB – Access and Agora
Loft – Knowledge Centre
P1 – Administration
P2 – P7 – Teaching
P8 – Restoration

The distribution of the type plant is based on a corridor situated in the south middle wall, with the communication stairs situated on the extremes and the panoramic elevators in the center of the corridor. All the classrooms and study rooms have principal façade.

We use cookies to improve our services. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. More information here

The cookie options on this website are configured to "allow cookies" to offer you a better browsing experience. If you continue to use this website without changing your options or click "OK" you will be consenting to the cookies on this site.

Close