Edifici de la Policia Local a Lugo

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Projecte Bàsic, d’Execució i Direcció d’Obra.
Promotor: Ajuntament de Lugo.
Localitat: Lugo
Any concurs: 2009
Any projecte: 2011
Període de construcció: 09′ 2010 – 03′ 2012
Superfície total construïda: 5.293,83 m2
Pressupost (PEM): 2.306.161,69 €
Empresa constructora: Cps Obras e Infraestructuras del Atlántico.
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.
  • Jaime Esperón Portela, Arquitecte Tècnic. Direcció d’Execució.
  • Guillermo Pan Suárez, Arquitecte Tècnic.
  • Grupo JG. Càlcul d’ instal·lacions.
  • Luis Alfredo Rodríguez, Enginyer de Camins Canals i Ports. Càlcul d’estructures.
  • Andrés Fraga. Fotografia.

Publicacions:

  • GUIA D’ARQUITECTURA CONTEMPORÀNIA DE GALÍCIA: ARQUITECTURA GALLEGA DEL SEGLE XXI. Santos y Mera Arquitectos slp. Pontevedra, 2013. ISBN: 978-84-616-6566-2
  • FIRE, CRIME & ACCIDENT. Fire Departments, Police Stations, Rescue Services. Chris van Uffelen. Braun Publishing AG. Berlin, Alemanya. 2012. ISBN: 978-3-03768-125-1
  • TRASLUZ. Nº8. Trasluz Lukus Comunicación. A Coruña 2011.
  • http://www.plataformaarquitectura.cl/2012/09/29/comisaria-lugo-mestura-arquitectes/
  • http://www.archdaily.com/271270/comisaria-lugo-mestura-arquitectes/
  • http://arquitecturadegalicia.eu/blog/?s=MESTURA&s2.x=20&s2.y=12

Premis: Concurs, 1er Premi.

Descripció

L’edifici s’ubica en una nova àrea d’expansió urbana situada a la zona sud de la ciutat. Es genera una plaça exterior d’accés com a prolongació del sistema d’espais lliures previst al marge sud de la parcel·la.

La volumetria ve definida per una estructura en forma de “U” al voltant d’un pati. Aquest pati articula i jerarquitza els diferents usos, aportant il·luminació als principals recorreguts interiors i permetent diferenciar els dos cossos en els que s’ubiquen les dependències de la policia local i de protecció civil, que si bé comparteixen algunes àrees, situades a la zona central, requereixen un funcionament totalment independent. Aquesta independència és possible gràcies a una clara sectorització de les plantes baixa i primera, tant a nivell de circulacions interiors com en la configuració volumètrica de l’edifici. Per això, s’ha atorgat una imatge capaç de conferir identitat pròpia a cada un dels serveis i s’ha potenciant la seva presència en les dues façanes que es mostren a l’àmbit exterior d’accés amb l’objectiu de contrarestar el reduït front al vial de què disposa la parcel·la.

La fisonomia general és la d’un edifici compacte amb obertures controlades a les façanes exteriors i diàfanes a les façanes interiors més protegides que donen al pati així com en els àmbits d’ accés i d’ atenció al ciutadà. La posició dels tres nuclis de comunicació vertical, se significa generant una fragmentació de masses construïdes que persegueix acomodar l’ escala de l’ edifici a la parcel·la.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar