Edifici EADA a Barcelona

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.
Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Rehabilitació Integral, Avantprojecte, Projecte Basic, Projecte de Execució, Direcció d’Obra
Promotor: Fundació Privada EADA
Localitat: c/ d’Aragó 194-206 cantonada amb c/ Muntaner, 08011 Barcelona, Barcelona
Any projecte: 2014 – 2016
Període de construcció: 2016 – 2018
Superfície total construïda: 3.947,92 m², sota rasant 591,48 m², sobre rasant 3.356,44 m²
Pressupost (PEC): 3.468.000 €
Empresa constructora: COPCISA
Altres tècnics:

  • AT3 Oller-Peña. Arquitectos Técnicos.
  • MASALA Consultors. Estructuras.
  • JG Ingeniería.
  • Visualització 3D: Graph
  • Imatge corporativa i senyalètica: DreiBlau
  • Fotografia: Jose Masterton
Descripció

L’encàrrec inicial del projecte neix de la necessitat de reformar la imatge i l’accessibilitat de l’escola existent.

Inicialment els fronts d’actuació eren dues: la primera, la reforma del hall d’accés i la segona fer un estudi de millora de la façana y la distribució actual.

Durant l’estudi de millora de la distribució de l’escola es va detectar que les condicions de l’edifici no corresponien amb la imatge que l’escola projectava a nivell local i internacionalment, així doncs es va decidir crear un pla d’actuació global per fases per reformar integralment l’edifici.

La parcel·la es troba en sòl urbà consolidat i té una forma trapezoïdal de proporcions rectangulars molt allargades.

L’edificació existent és de PB+8 amb un altell connectat a la Planta Baixa i dos soterranis.
Les façanes principals s’orienten a Nord-oest i Oest mentre que la façana orientada a Sud té consideració de mitgera.

El projecte final organitza els diferents usos de l’edifici d’una forma més racional en base a la funcionalitat, i alhora optimitza la ubicació i els recorreguts dels usuaris. Amb aquesta intenció s’han dividit els usos de la següent forma:

Soterrani -2: Serveis de suport
Soterrani -1: Aula Magna
PB: Accés i Àgora
Altell: Centre del coneixement
P1: Administració
P2: P7 – Docència
P8: Restauració

La distribució de la planta tipus es basa en un corredor de circulació posicionant cap a la mitgera sud, amb les escales de comunicació situades als extrems i als ascensors panoràmics situats al centre de l’anomenat corredor. S’aconsegueix que totes les aules i estances d’estudi gaudeixin de la façana principal.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar