Edifici Plurifamiliar a Pallejà

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Projecte Bàsic, d’Execució i Direcció d’Obra.Promotor: Institut Metropolita de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL).
Localitat: Barcelona
Any concurs: 1997
Any projecte: 1997
Període de construcció: 1998 – 1999
Superfície total construïda: 2.755 m2
Pressupost: 718.750,03 €
Empresa constructora: UVESA / OCP / OSHSA
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.
  • Josep M. Oller, aparellador.
  • Manuel Comas, enginyer.Càlcul d’Instal.lacions.
  • Manuel Arguijo, arquitecte. Càlcul d’estructures.

Publicacions:

  • HABITATGE PROTEGIT METROPOLITÀ. 1995-2003. Àrea Metropolitana de Barcelona. Mancomunitat de Municipis. Barcelona, 2003.
  • HABITATGE ASEQUIBLE, LA PROPOSTA DE L’IMPSOL. Area Metropolitana de Barcelona. Impsol. C.O.A.C. Barcelona, 1997.

Premis: Concurs, 1er Premi.

Descripció

La resolució d’aquest projecte està subjecta, pels condicionants urbanístics del lloc -és una àrea urbana de nova creació a Palleja-, pel posicionament normatiu, per la proximitat i relació d’aquesta volumetria i les colindants, per la tecnologia constructiva a emprar, per la disposició programàtica demanada etc., i es la resposta tant, en aquestes consideracions de caràcter extern, com les que des de l’interior de cadascú de les vivendes ha de resoldre l’habitatge públic.

Aquest bloc de 21×21 situat a 45º respecte a la directriu del vial, utilitza en aquests cas, l’aresta més propera, com a punt d’accés obtenint d’aquesta manera un aprofitament òptim per a l’ús de jardí de la resta del solar.

Un espai central, obert a tota alçada i il·luminat per una claraboia aixecada sobre la coberta, es l’itinerari per a l’accés a les vivendes que es situa al punt mig i estableix una jerarquia d’usos al conjunt. Un desplaçament de les quatre unitats al voltant d’aquest pati interior de comunicació conforma una imatge de planta en moviment.

A l’habitatge tipus, les zones d’estar i menjador hi son desplegades en cantonada optimitzant la relació interior-exterior, la ventilació i un major aprofitament del recorregut solar. La disposició lineal possibilita la flexibilitat i alteritat espacial de dormitoris i estar. Els locals humits, serveis i escomeses formen una anella continua per l’aïllament acústic i la facilitat en els manteniments.

La imatge exterior condicionada pels criteris normatius i constructius per a la coberta, els materials i les textures de façana, disposa uns elements de terrassa que fragmenten l’aspecte monolític i incorporen una dinàmica en el desplaçament articulat que la planimetria de l’edifici conté.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar