Hospital Costa del Sol

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Concurs d’Idees.
Promotor: Consejeria de Salud . Junta de Andalucía.
Localitat: Màlaga
Any projecte: 2004
Superfície total construïda: 15.639 m2
Pressupost: 23.851764 €
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.

Premis: Concurs, 2on Premi.

Descripció

L’ampliació de l’Hospital Costa del Sol és un volum de nova creació que formarà part del complex hospitalari actual i significa la materialització d’un ambiciós objectiu assistencial i sanitari dins del procés de modernització d’aquest equipament en el conjunt de la xarxa de salut de la comunitat autònoma. L’ Hospital Costa del Sol és una edificació construïda a la dècada dels vuitanta i suporta de manera globalment idònia la càrrega d’activitat a que ha estat exposada. El territori on està assentat aquest centre és un lloc amb topografia sensiblement descendent vers el mar, al sud. Situat fora dels límits del recinte urbà, disposa d’unes excel·lents comunicacions viàries que possibiliten l’accessibilitat des de Màlaga i des de Marbella.

Un criteri d’aprofitament òptim dels àmbits existents determina, quins aspectes constructius, funcionals i de forma són objecte de recuperació, reforma o substitució de les instal·lacions actuals. Tots els serveis i àrees de nova creació com els de reforma, s’integren en el nou conjunt per a que es puguin complimentar els requisits del programa funcional. La ubicació, dimensió i relació entre les àrees, possibilita en aquesta proposta la coordinació i encaix mitjançant unes fases que van assenyalant un calendari d’adaptació i càrrega d’activitat per a que en cap moment s’aturi l’ assistència sanitària, consolidant recursos i mantenint tota l’imatge hospitalària i patrimonial que posseeix.

Aquesta volumetria es caracteritza per un cos en sentit nord – sud de cinc plantes sobre rasant que es converteix per la seva disposició en el solar, a la portada de tot l’hospital a mode d’evolució del perfil actual. Els paraments transparents dels seus dos primers nivells, realcen les funcions de lloc per a l’accés, la informació general i la distribució d’itineraris vers l’hospital general i al centre d’alta resolució. Uns patis interiors en sentit est – oest permeten la ubicació de gran part de les àrees d’assistència i sales de consultes en àmbits interiors, d’ il·luminació uniforme, allunyats dels àmbits públics i dotant a l’interior del centre d’una jerarquia clara per a la senyalització i els recorreguts.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar