Hospital de Navarra

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Concurs d’Idees.
Promotor: Servicio Navarro de Salud.
Localitat: Navarra
Any projecte: 2004
Superfície total construïda: 12.863,05 m2
Pressupost: 11.631.000,00 €
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.
Descripció

La nostra proposta per al pavelló C de l’Hospital de Navarra forma part del conjunt hospitalari actual i significa la materialització d’un objectiu assistencial i sanitari dins del procés de modernització d’aquest equipament en el conjunt de la xarxa de salut pública de la comunitat de Navarra. El conjunt hospitalari, format per una amalgama d’ edificis de principis del segle XX, ha suportat remodelacions en diferents èpoques, i conserva a l’actualitat algunes peces d’una indubtable qualitat arquitectònica.

Després d’un anàlisi dels àmbits de l’edificació actual, preexistències, qualitat patrimonial, propostes urbanístiques, serveis, sistema constructiu, fiabilitat dels conjunts de les instal·lacions, etc. que disposa el pavelló actual, aquesta proposta determina la substitució de les actuals instal·lacions per un pavelló de nova creació. D’aquesta manera a les avantatges notòries que una construcció actualitzada garantitza, es suma una nova organització que s’integra, en el conjunt hospitalari per que es puguin complimentar tant els requisits del programa funcional local como la seva connectivitat amb la resta d’edificis. La ubicació, dimensió i relació entre les àrees, possibilita en aquesta proposta la coordinació i encaix mitjançant unes fases que van assenyalant un calendari d’adaptació i càrrega d’activitat per que, en cap moment s’aturi l’assistència sanitària, consolidant recursos i mantenint tota l’imatge hospitalària i patrimonial que posseeix.

La volumetria proposada es caracteritza per un cos en sentit nord-sud de quatre plantes sobre rasant que forma part d’una escenografia conjunta a mode de saló urbà dins del recinte general, relacionant-se amb els pavellons D, E i Església un cop enderrocat el pavelló L. La forma transparent dels seus dos primers nivells, realça les funcions de lloc per a l’accés, informació, unitat del dolor, unitat d’endoscòpies del servei de Digestiu i Unitat d’ Estança Zero per a la planta baixa i la unitat de cures intensives i dos quiròfans a la planta primera, així como la distribució d’itineraris vers las unitat d’hospitalització i dependències del Servei de Medicina Interna i Servei d’Endocrinologia de la planta segona i la unitat d’Hospitalització i dependències dels Serveis d’Atenció Oncològica i d’ Hematologia de la planta tercera. Uns petits patis interiors pauten l’esponjament dels dos primers nivells i aporten il·luminació natural en gran part dels àmbits interns dotant a l’interior del centre d’una jerarquia clara per la senyalització i recorregut.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar