Hospital Joan XXIII

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Concurs d’Idees.
Promotor: Servei Català de la Salut.
Localitat: Tarragona
Any projecte: 2010
Superfície total construïda: 15.785 m2
Pressupost: 23.131.379€
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.
  • At3, Arquitectes tècnics, Consultoria econòmica.
  • Grupo JG, Consultoria d’ instal·lacions.
  • BOMA, Consultoria d’estructures.
  • SOCIETAT ORGÀNICA, Consultoria ambiental.

Premis: Concurs, 2on classificat.

Descripció

Aquesta proposta s’ubica a l’interior del actual recinte de l’Hospital Joan XXIII, al costat est i donant front a la futura rambla interior semi – peatonal de pròxima construcció. L’evolvent geométrica global del conjunt ve conformada per dos cossos, separats per un espai a modus de pati interior, essent les dos primeres plantes comunes a tot el conjunt. El pati ja referenciat i el pati incorporat al segon bloc, permeten l’obertura als diferents serveis.

Els volums així conformats s’adapten, el mes alt, al programa definit pels àmbits d’auditori, biblioteca, dos plantes de docència i dos nivells mes de recerca i investigació, i el segon, en planta baixa als espais de cafeteria, admissions CCEE, hemodiàlisi i la base del SEM, la primera planta per al espai de reserva del CAP i els altres tres nivells per a tot el desplegament de les CCEE.

S’ha dotat al conjunt d’un espai comú d’acolliment exterior, com una gran marquesina que es perllonga en planta baixa des de l’accés al bloc de docència i recerca fins a l’accés a l’administració de les CCEE, malgrat que a l’interior llurs estructures espacials defineixen alhora itineraris i llocs de control i programació ben diferenciades. La cafeteria general del centre es situa al bel mig d’aquestes dues entrades a les unitats principals del programa, oferint-se a la rambla semi – peatonal, prenent així mateix llum i transparències des de els patis interiors. S’obté tanmateix, fluïdesa amb els itineraris exteriors del conjunt hospitalari i aquest edifici s’ofereix com lloc d’estada en els dos primers nivells, obert a la rambla.

S’ha procurat creant-ne una alternança de obertura – tancament simultània en gran mesura a les circulacions que es desplacen al llarg de les façanes mitjançant un sistema de doble pell protegida que dona resposta a cadascuna de les particularitats climàtiques de cada façana.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar