Parc de Bombers a Gavà

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Projecte Bàsic, d’Execució i Direcció d’Obra.
Promotor: Ajuntament de Gavà. Departament d’Interior. Generalitat de Catalunya.
Localitat: Barcelona
Any projecte: 2008
Període de construcció: 02′ 2009 – 05′ 2010
Superfície total construïda: 1.619,60 m²
Pressupost (PEM): 1.792.711,27 €
Empresa constructora: TAU ICESA
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb *
  • Aumedes Dap, Xavier Aumedes, arquitecte tècnic.Amidaments i Pressupost.
  • Luis Alfredo Rodríguez Tirado, enginyer de camins, canals i ports. Càlcul d’estructures.
  • Manuel Comas i Olivella, enginyer industrial. Càlcul d’instal.lacions.
  • AT3, S.C.P., Josep M. Oller, aparellador. Direcció d’Execució.
  • Pedro Pegenaute, Fotografia.

Publicacions:

  • FIRE, CRIME & ACCIDENT. Fire Departments, Police Stations, Rescue Services. Chris van Uffelen. Braun Publishing AG. Berlin, Alemanya. 2012. ISBN: 978-3-03768-125-1
  • V PREMIO DE ARQUITECTURA ASCENSORES ENOR Grupo Ascensores Enor. Vigo. ISBN 13: 97884-694-7323-8
  • http://www.archdaily.com/270731/parque-de-bombers-in-gava-mestura-arquitectes/
  • http://www.archilovers.com/g113286/Mestura-Arquitectes?mini=1
  • http://www.architizer.com/en_us/projects/view/fire-station-gava/24115/
  • http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/15151/mestura-arquitectes-fire-station-gava.html
  • http://www10.aeccafe.com/blogs/arch-showcase/2012/01/31/fire-station-in-gava-spain-by-mestura-arquitectes/

Premis: V Premi d’Arquitectura Ascensores ENOR. Obra Seleccionada.

Descripció

La parcel·la objecte del projecte en què se situa el Nou Parc de Bombers, està immersa en l’anomenat “Nou Eixample Verd de Gavà” caracteritzat per un model de creixement que serà respectuós amb la configuració del paisatge actual i el seu valor ambiental.
Situat a la part baixa del Parc Central de Caçagats i pràcticament en contacte amb el Nou Parc de Calamot, aquest solar forma part de la “línia” de connexió biològica i paisatgística entre l’espai agroforestal del Garraf i el Delta del Llobregat.

El projecte es genera a partir de la interrelació de quatre paràmetres principals:

El lloc
El programa funcional
L’accessibilitat de vehicles
L’orientació de l’edifici

De la reflexió conjunta d’aquests quatre paràmetres, sorgeixen dos invariants principals, d’una banda la necessitat d’un còmode accés al solar des de la via rodada, i d’altra banda la intenció d’integrar en la mesura del possible un edifici d’aquestes característiques en un lloc natural pràcticament verge.

En aquest sentit s’ha plantejat que sigui el propi edifici que generi el contacte pseudo-urbà amb la via d’accés, intentant així atenuar la presència de la gran “plataforma dura” (espai de pràctiques / maniobres) que acompanya aquesta tipologia d’edificis.

Si a aquesta premissa afegim que el solar és de forma sensiblement rectangular amb dos límits orientats cap a la muntanya i els altres dos cap a la carretera, resulta una configuració edificatòria en planta en forma de “L”, que acompanya la part més urbana de la parcel·la , generant així un gran pati interior orientat a Sud – Oest.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar