Primary Health Care Center in Vilassar

Technical data

Intervention level: Scheme Design, Detail Design and Site Supervision.
Client: VISERMA
Location: Barcelona
Competition year: 2008
Project year: 2009
Construction period: BEGGINING 2015.
Total built: 5.746 m²
Budget: 3.736.760 €
Other technical:

  • Collaboration with *
  • Francesc Solà Xifra and Josep Maria Llauradó, architects.
  • Aumedesdap, Technical architects.
  • Manel Comas Olivella, Installations Consultancy.
  • Lart, Structure Consultancy.

Awards: Competition, 1st Place.

Description

The implementation of this CAP provides the joint relationship between the building and the annex urban space and the square, generated a smooth, clear, broad domains of visual and ancient crossing routes.

The transition of the different levels is materialized by a ramp and a staircase of generous measure. In the surveying point has averaged the gateway to Can Bruguera, farmhouse of S.XIV, facilitating access to this heritage building from the square also.

The geometry consists of a main body positioned parallel to the longitudinal street I. Iglesias with a grand covered opening, as a viewpoint overlooking the large square and where lies the main entrance to the Center. This volume stands as a counterpoint and visual reference from the core of Vilassar de Dalt.

The overall appearance is that of a compact high-level contact with the ground, due to the change of material and textures on the walls of the upper levels, yet lightweight and transparent open where needed, access areas space and user services.

We use cookies to improve our services. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. More information here

The cookie options on this website are configured to "allow cookies" to offer you a better browsing experience. If you continue to use this website without changing your options or click "OK" you will be consenting to the cookies on this site.

Close