Residència a Cerdanyola del Vallès

Dades técniques

Nivell d’intervenció: Projecte Bàsic, d’Execució i Direcció d’Obra.
Promotor: Departament de Benestar Social, Generalitat de Catalunya.
Localitat: Barcelona
Any projecte: 1993
Període de construcció: 1994 – 1996
Superfície total construïda: 4.509 m2
Pressupost: 2.744.966,42 €
Empresa constructora: GUINOVART.
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.
  • Josep M. Oller, Xavier Aumedes, aparelladors.
  • Instal.lacions Arquitectòniques, enginyers. Càlcul d’instal.lacions.
  • Manuel Arguijo, arquitecte. Càlcul d’estructures.

Publicacions:

  • LA NUEVA ARQUITECTURA CON ARCILLA COCIDA Nº 8.
Descripció

L’edifici s’estructura, al voltant d’un espai interior-pati, que agrupa tant les dependències obertes a la circulació d’usuaris exteriors, casal d’avis, centre de dia i accés als nivells d’unitat de residència, com els àmbits generals d’aquestes. Aquest espai comú, epicentre de mirades, és també el mecanisme que jerarquitza els itineraris generals del centre i otorga el grau d’il·luminació a l’interior necessari, en aquest tipus d’equipament.

El casal, que es troba en el nivell d’accés i pròxim a l’espai vestibular, disposa de domini visual sobre un altre segon espai exterior obert, que està constituït per la futura plaça annexa, que permetrà un agradable joc de transparències.

El centre de dia, donades les seves característiques funcionals, està ubicat en l’àrea més interior del centre, però s’acull així mateix a la relació establerta entre el pati central i la proximitat del jardí al que pertany a l’equipament cultural de futura realització en el costat sud del solar.

L’àrea tècnica o de suport que complementa els àmbits d’aquest nivell s’organitza al voltant d’un tercer espai de pati situat a l’oest, que recull aquelles funcions –morgue, cuina, magatzem, bugaderia, central d’energies, aparcament, etc. – que precisen d’una utilització exclusiva del personal tècnic.

Les tres unitats de residència que es desenvolupen en els nivells superiors estan articulades al voltant de la unitat de control que es s’ubica en el centre geomètric de la planta, establint una doble circulació, d’usos tècnics i d’usos assistencials. A l’àrea de confluència s’agrupen els espais d’estar, menjador i terrassa orientats en tot moment tant a la presència del pati principal, coma a la visió de la serralada de Collserola, que s’ofereix des d’aquestes estàncies.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar