Residència en Rubí

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Projecte Bàsic, d’Execució i Direcció d’Obra.Promotor: Departament de Benestar Social, Generalitat de Catalunya.
Localitat: Barcelona
Any concurs: 1998
Any projecte: 1999
Període de construcció: 1999 – 2000
Superfície total construïda: 4.800 m2
Pressupost: 3.575.942,65 €
Empresa constructora: Construccions Juanes
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.
  • Xavier Humet, aparellador.
  • IMOGEP, enginyers. Càlcul d’Instal.lacions.
  • Manuel Arguijo, arquitecte. Càlcul d’estructures.

Publicacions:

  • 2a BIENNAL D’ARQUITECTURA DEL VALLÈS 2003. C.O.A.C. Demarcació de Barcelona. Delegació del Vallès. Barcelona, 2003.
  • ARQUITECTURA DELS SERVEIS SOCIALS A CATALUNYA. Departament d’Acció Social i Ciutadania, Generalitat de Catalunya. Barcelona, 2009.
  • CONTEMPORARY LIVING SPACES FOR THE ELDERLY. Instituto Monsa de Ediciones. Barcelona, 2009.

Premis: Concurs, 1er Premi.

Descripció

En la recerca d’un model que sintetitzi, valors de posició en la ciutat, funcionals, d’assistència als diferents grups i àmbits dels avis, etc, aquest edifici estableix una arquitectura com una successió de seqüències espaials, dimensionades tant per la càrrega d’activitat que suporten, com per relacions modulars que ofereixen una geometria clara i diàfana mes oberta en els dos nivells inferiors i controlada en els dominis superiors. És una volumetria caracteritzada por un cos arquitectònic unitari, que no renuncia a les alineacions dels carrers Lepant i Primer de Maig, de tal forma que allibera un espai obert -el jardí- on es situen diferents plataformes ajustades a la situació topogràfica dels vials i on s’efectua, així mateix, l’accés principal al centre.

L’accessibilitat general al conjunt es constitueix per la banda oest, de manera que permeti un recorregut d’acord amb la topografia, fins situar-se en una posició centrada de l’edifici, oferint una imatge global i realitzant de forma còmoda l’aproximació de l’usuari i el familiar. D’aquesta manera també les àrees de mes afluència externa -centre de dia i casal- són continuïtat de l’espai enjardinat, entès com un lloc d’activitats protegit i de gran assolellada.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar