Residència Universitària a Bellvitge

Dades tècniques

Nivell d’intervenció: Concurs.
Promotor: UB – Universitat de Barcelona.
Localitat: Barcelona
Any projecte: 2012
Superfície total construïda: 11.751,20 m2
Pressupost: 8.986.459,57 €
Altres tècnics:

  • Col·laboració amb Mestura Arquitectes S.L.P.
  • CMT Arquitectes, Arquitectes col·laboradors.
  • AT3, Arquitectura tècnica.
  • Intec 2010, Consultora d’ Instal·lacions.
  • Manuel Arguijo, Consultora d’Estructures.
  • Aiguasol, Consultora ambiental.

Premis: 3er Classificat

Descripció

Aquesta residencia d’estudiants i investigadors s’ha projectat com un sistema de buits i plens – cossos edificats i patis – que adaptats a la figura rectangular del indret, formen dos cossos en el sentit longitudinal de la parcel·la, de diferent alçada, i tres cossos ortogonals. Es fragmenta d’aquesta manera el conjunt matriu, i es creen diverses plataformes i espais d’ús, trobada i convivència universitària i publica. La secció expressa l’obertura al pati del conjunt, a la part vestibular inferior i a l’espai de acollida des de la ciutat.

S’entén l’arquitectura com un organisme global que aprofita la forma, presencia i magnitud així com les dades del lloc, orientacions, direcció dels vents, radiació, reflexes, ventilació, visualització,etc, com un captador d’energia per acomodar-la i convertir-la també en imatge.

S’ha dotat de màxima modulació estructural i dimensionament interior per facilitat la implementació dels diferents tipus, i el sistema constructiu es basa en la industrialització i seriació de façanes, banys i cuines.

Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí

Les opcions de cookie en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiéncia de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "Acceptar" estaràs consentint les cookies d'aquest lloc.

Tancar