University Residence in Ferrol

Technical data

Intervention level: Competition.
Client: University of A Coruña.
Location: A Coruña
Project year: 2009
Total built: 6.770,43 m²
Budget: 6.625.920 €
Other technical:

  • Collaboration with *
  • Jaime Esperón, Technical architect. Economic consultancy.
  • Manuel Comas, Industrial engineer. Installations consultancy.
  • LART – Luís Alfredo Rodríguez. Structures consultancy.
Description

The centrality of Sanchez Aguilera headquarters regarding the city of Ferrol, urban confers great value because of its open connectivity with neighboring central neighborhoods, as well as with the so-called northern access. Eliminating physical barriers regarding Magdalena, Canido, Santa Marina and the Eixample neighborhoods, allow a new relationship between the urban space and the new building, and the surrounding environment.

Integration in the public living space, has been a starting requirement of this proposal by the sheer scale of the intervention as well as the identity and presence to acquire current volumes and walkways and newly created bodies, from the city and from inside the building for its positioning and accessibility from the rest of the site. Apply the solution proposed institutional signal labeled serving residential and student activities are organized.

We use cookies to improve our services. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. More information here

The cookie options on this website are configured to "allow cookies" to offer you a better browsing experience. If you continue to use this website without changing your options or click "OK" you will be consenting to the cookies on this site.

Close