Van Der Ploeg House

Technical data

Intervention level: Scheme Design, Detail Design and Site Supervision.
Client: José M. Van Der Ploeg.
Location: Barcelona
Project year: 1997
Construction period: 1997 – 1998.
Total built: 380 m²
Budget: 360.607,26 €
Construction company: TRIOBRA
Other technical:

  • Collaboration with *
  • Josep M. Oller, Technical architect. Economic consultancy.
  • Manuel Arguijo, Architect. Structures consultancy.
  • Manuel Comas, Industrial engineer. Installations consultancy.

Publications:

  • ARQUITECTURA Y DISEÑO Nº55. RBA revistas. Barcelona, 2005.
Description

The house is located in the Maresme region, near Barcelona, on a rectangular plot, enjoys sweeping views and is surrounded by pine trees. The house shows a part geometry that open or squint, strung on a volumetric austere red ceramic brick production manual, seeking the warmth and comfort of each indoor environments.

Being a sloping site has chosen to place the access to housing for the top floor, which is located the garage and the dealer makes hall to the master bedroom and study, and to the staircase leading level 0, which is organized into three areas articulated through the courtyard and staircase.

In the first area is located the living area with the living room – dining room and library, all dump on the terrace and pool located in the southern part. In a second area will have the bedrooms, gym and service, giving the east facade, and a third area is located service areas such as the kitchen (east side), pantry, and space for washing and ironing on the north façade.

We use cookies to improve our services. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. More information here

The cookie options on this website are configured to "allow cookies" to offer you a better browsing experience. If you continue to use this website without changing your options or click "OK" you will be consenting to the cookies on this site.

Close